dinsdag 27 februari 2018

Drie bandleden Pussy Riot gearresteerd op de Krim

Olga Borisova en Aleksandr Sofejev. Foto: Twitter Borisova.
Drie leden van de Russische band Pussy Riot zijn gearresteerd op de Krim. Olga Borisova en Aleksandr Sofejev werden zondag bij aankomst op het schiereiland in de boeien geslagen, Maria Aljochina een dag later. Advocaat Emil Koerbedinov zegt dat het drietal medisch onderzocht wordt, maar heeft verder geen informatie.

Een verslaggever van RFE/RL meldt evenwel dat Borisova nog vast zit, maar dat Aljochina is vrijgelaten. Het is onbekend waar Sofejev zich bevindt. De Russische autoriteiten op de Krim geven geen informatie over het drietal. In augustus werden Aljochina en Borisova ook al gearresteerd toen ze bij een afgelegen gevangenis in Siberië protesteren tegen de gevangenschap van de Oekraïense filmregisseur Oleh Sensov, afkomstig van de Krim. Pussy Riot werd in 2012 wereldberoemd nadat de bandleden waren opgepakt voor een optreden in een kerk in Moskou dat als godslastering werd beschouwd.

Het is niet duidelijk wat het drietal kwam doen op de Krim. Mogelijk heeft het er mee te maken dat het vandaag vier jaar geleden is dat het omstreden referendum werd gehouden waarbij ruim 90 procent van de inwoners koos voor aansluiting bij Rusland.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: