woensdag 21 februari 2018

Oekraïense legerhospik gedood, zeven gewonden

Legerhospik Sabrina sneuvelde toen ze hulp gaf aan burgers.
Een legerhospik is gisteren gedood terwijl ze eerste hulp trachtte te geven aan gewonde burgers. Bij deze aanval van de pro-Russische rebellen werd niet alleen de verpleegster gedood, maar raakte ook een Oekraïense soldaat gewond. Bij andere aanvallen - de rebellen voerden er in totaal vijftien uit - raakten nog eens zes soldaten gewond.

In de provincie Loehansk waren de rebellen het actiefst nabij het dorp Trojtske. De soldaten daar werden urenlang bestookt met 122 en 100 millimeter artilleriegeschut, mortieren, granaatwerpers, luchtdoelgeschut en pantserwagens. In de omgeving van Krimske en Svitlodarsk schoten de rebellen met 82 millimeter mortieren en geweervuur, terwijl de soldaten bij het dorp Katerinivka met antitankgeschut en granaatwerpers werden bestookt.

In de provincie Donetsk was de meeste activiteit van de rebellen in de omgeving van de havenstad Marioepol. Hier vuurden ze 120 millimeter mortieren af op de dorpen Lebedinske en Lomakine. De legerposities bij het dorp Piski werden beschoten met 82 millimeter mortieren, pantserwagens en zware machinegeweren, die aan de rand van de stad Avdiivka met automatische granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: