vrijdag 23 februari 2018

Opnieuw Oekraïense soldaat gedood in Donbas

Het dodelijke geweld blijft maar aanhouden in de Donbas. Dag na dag sneuvelt nu een Oekraïense soldaat, zoals ook gisteren. Ook raakte weer een soldaat gewond. De negentien aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger concentreerden zich vooral op de heuvelrug Svitlodarska Doeha in de provincie Loehansk.

Daar werd met 82 en 120 millimeter mortieren en een heel arsenaal aan infanteriewapens geschoten op de sodlaten bij de dorpen Loehanske en Trojtske. De legerposities bij de dorpen Krimske en Katerinivka werden aangevallen met 82 millimeter mortieren, terwijl de soldaten bij de dorpen Zajtseve en Novoloehanske werden bestookt met zware machinegeweren en geweervuur.

De rebellen zetten granaatwerpers en machinegeweren in bij de dorpen Hladosove en Lozove. De soldaten die het dorp Novo-Oleksandrivka verdedigen, werden aangevallen met pantserwagens en geweervuur. In de provincie Donetsk was het met mortieraanvallen op de legerposities bij de dorpen Novotrojtske en Piski relatief rustig.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: