donderdag 8 februari 2018

Zeventien aanvallen, één soldaat gewond

Foto: screenshot YouTube.
Opnieuw was gisteren sprake van een toename van het geweld. Ditmaal waren er zeventien aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger. Daarbij werden ook tanks ingezet door de rebellen. Eén Oekraïense soldaat raakte gewond. Een drone van de rebellen werd uit lucht geschoten. Het is het vierde onbemande verkenningsvliegtuigje van het in Rusland geproduceerde type Orlan-10 die het leger in zes weken tijd onschadelijk wist te maken.

In de provincie Loehansk spitsten de aanvallen zich opnieuw toe op de strategisch gelegen heuvelrug Svitlodarska Doeha. 's Avonds werden hier aanvallen uitgevoerd met 122 millimeter artillerie en 120 millimeter mortieren op de legerposities bij het dorp Loehanska. In de richting van de versterkte legerposities bij het dorp Trojtske werden tien 122 millimeter artilleriegranaten en meer dan twintig 120 millimeter mortiergranaten afgevuurd.

De soldaten die het dorp Krimske verdedigen, werden met 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers bestookt, terwijl de soldaten bij het dorp Novhorodske te maken kregen met 82 millimeter mortieren en lichte infanteriewapens.

In de provincie Donetsk was het vooral overdag onrustig. De rebellen zetten ruim een uur lang tanks, granaatwerpers en zware machinegeweren in tegen de soldaten bij het dorp Piski. De soldaten bij het dorp Sjirokine in de omgeving van Marioepol werden aangevallen met granaatwerpers en machinegeweren.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: