maandag 12 februari 2018

Saakasjvili gearresteerd tijdens lunch in restaurant

Micheil Saakasjvili.
Micheil Saakasjvili is vanmiddag gearresteerd terwijl hij in een Georgisch restaurant in Kyiv zat te lunchen. De arrestatie zou zijn verricht door een speciale eenheid van de Grensbewaking in opdracht van de Migratiedienst, maar helemaal zeker is dat niet. De mannen zouden bivakmutsen op hebben gehad. Wel hadden ze insignes van de Grensbewaking op hun uniformen.

De arrestatie van de Georgische ex-president is inmiddels tegenover tv-zender TSN bevestigd door David Sakvarelidze, een bondgenoot van Saakasjvili. Afgelopen vrijdag werd ook al een poging ondernomen om Saakasjvili te arresteren, toen in het hotel waar hij zijn intrek had genomen. De speciale eenheid zag er vanaf omdat er teveel medestanders van de leider van de Beweging van de Nieuwe Krachten bij het hotel verzameld waren.

Saakasjvili's hoger beroep tegen de afwijzing van politiek asiel werd begin vorige week afgewezen. De kans is groot dat hij nu het land wordt uitgezet of dat hij wordt uitgeleverd aan Georgië waar hij onlangs drie jaar gevangenisstraf kreeg opgelegd voor machtsmisbruik tijdens zijn tweede periode als president.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: