woensdag 28 februari 2018

Liasjko: 'Porosjenko wil vervroegde verkiezingen'

President Petro Porosjenko heeft besloten dat er vervroegde verkiezingen moeten komen. Fractievoorzitter Oleh Liasjko van de Radicale Partij heeft vandaag in het parlement gezegd dat dit begin deze week is besproken in het kantoor van de president. ''Ze hebben hun plan klaar. Na die vervroegde verkiezingen moet het Blok-Porosjenko bestaan uit minimaal 150 parlementsleden.''

Volgens Liasjko zal zijn fractie instemmen met vervroegde parlementsverkiezingen, op voorwaarde dat de Kieswet zodanig wordt gewijzigd dat er voortaan wordt gewerkt met openbare kieslijsten. Bij de laatste verkiezingen waren alleen de kopstukken bekend, en was in nevelen gehuld wie er verder op de kandidatenlijsten stonden. Liasjko vindt overigens dat er ook vervroegde presidentsverkiezingen moeten komen, aangezien het vertrouwen in Porosjenko als president erg laag is.

Dat er vervroegde parlementsverkiezingen aan zitten te komen, mag ook blijken uit de mededeling gisteren van premier Volodimir Hrojsman dat hij daaraan mee wil doen en uit de mededeling vandaag van Porosjenko die juist niet mee wil doen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: