woensdag 28 februari 2018

Porosjenko meent dat Saakasjvili ongelukkig is

Micheil Saakasjvili voelt zich vast niet gelukkig nu hij verbannen is uit Oekraïne en noodgedwongen in Nederland verblijft. "Maar dat heeft hij helemaal aan zichzelf te danken. Jammer, maar het is niet anders. Hij moet het er maar mee doen'', merkte president Petro Porosjenko vandaag op over zijn voormalige studievriend waarmee hij al maandenlang op voet van oorlog verkeert.

De uitwijzing van Saakasjvili naar Polen is volgens Porosjenko terecht en volgens de regels nadat de Georgische ex-president in september vorig jaar op illegale wijze Oekraïne binnen was gegaan. ''De rechtbank heeft vastgesteld dat hij inderdaad illegaal het land binnen is gekomen'', aldus Porosjenko die er aan toevoegde dat Saakasjvili door die veroordeling niets meer te zoeken heeft in Oekraïne.''

De leider van de Beweging van de Nieuwe Krachten heeft inmiddels ook een inreisverbod van drie jaar opgelegd gekregen. Tegelijkertijd wacht hem nog een rechtszaak, omdat hij er van wordt verdacht een half miljoen dollar te hebben aangenomen van iemand uit de kring rond ex-president Viktor Janoekovitsj in Moskou.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: