woensdag 7 februari 2018

Rebellen vallen veertien maal aan, vier gewonden

De Oekraïense soldaten kregen het weer zwaar te verduren.
Met veertien aanvallen van de pro-Russische rebellen op het leger is het geweld in Oost-Oekraïne weer fors toegenomen, met vier gewonde Oekraïense soldaten als gevolg. Het meest opvallend was een raketaanval op de soldaten die het dorp Krimske verdedigen. Na het invallen van de duisternis hadden de rebellen het vooral voorzien op de legerposities bij het dorp Trojtske in de provincie Loehansk. De soldaten daar werden bestookt met 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut en zware machinegeweren.

De soldaten die het dorp Katerinivka verdedigen, werden aangevallen met granaatwerpers. Die bij het dorp Loehanske werden aangevallen met geweervuur. Ook waren er aanvallen met 82 en 120 millimeter mortieren op de soldaten bij het dorp Novozvanivka en met granaatwerpers en zware machinegeweren op de legerposities bij het dorp Novo-Oleksandrivka.

In de provincie Donetsk spitsten de aanvallen zich toe op de omgeving van de havenstad Marioepol. Met 82 en 120 millimeter, granaatwerpers en zware machinegeweren vielen de rebellen de legerposities aan bij het dorp Lebedinske. De versterkte legerposities bij het dorp Pavlopil kwamen onder vuur van 82 millimeter mortieren en infanteriewapens, terwijl die bij het dorp Sjirokine werden aangevallen met 120 millimeter mortieren. Ook was er een aanval met pantserwagens bij het dorp Bohdanivka en met geweervuur bij het dorp Vodiane.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: