woensdag 7 februari 2018

Poetin gaat mogelijk stemmen in Sevastopol

De Russische president Vladimir Poetin zou overwegen om bij de presidentsverkiezingen op 18 maart zijn stem uit te brengen in de stad Sevastopol. Dat meldt de krant Kommersant op gezag van een bron dichtbij de presidentiële administratie. Poetin zou opdracht hebben gegeven aan zijn naaste medewerkers om voor het uitbrengen van zijn stem een plek te zoeken waar de opkomst van de kiezers gewoonlijk laag is.

Tot nu toe heeft de Russische president altijd een stembureau bezocht in Moskou. Door een wetswijziging kan hij dat nu ook elders doen, want niet de woonplaats is bepalend meer maar de verblijfplaats van de kiezer. Stemmen in Sevastopol zou een opsteker zijn voor de autoriteiten in de sinds maart 2014 door Rusland bezette marinehavenstad. want al te veel hebben die in de afgelopen jaren niet weten te bereiken.

Een andere bron van Kommersant weet echter te melden dat Poetin de geannexeerde Krim en Sevastopol voorafgaand aan de presidentsverkiezingen zeker zal bezoeken, maar dat hij op 18 maart ongetwijfeld in Moskou verblijft.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: