vrijdag 31 januari 2014

Politie: ontvoering Boelatov mogelijk in scene gezet

De politie sluit niet uit dat de verdwijning van Dmitro Boelatov in scene is gezet om de verontwaardiging onder de bevolking over de huidige gang van zaken in Oekraïne aan te wakkeren. Ook zouden de televisiebeelden en foto's van een flink toegetakelde leider van AutoMaidan er toe moeten leiden dat er meer geld beschikbaar komt om het anti-regeringsprotest te financieren.

"We noemen niet uit welke bronnen dat geld moet komen, want ons onderzoek loopt nog'', liet woordvoerder Oleh Tatarov van het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag weten.

Een derde optie wordt ook meegenomen, namelijk het verhaal van Boelatov dat hij is ontvoerd en gemarteld gedurende acht dagen door mannen met een Russisch accent, die hem tenslotte op het platteland achter lieten in de bittere vrieskou.

Volgens de woordvoerder van het ministerie wordt het onderzoek bemoeilijkt omdat Boelatov noch zijn familie bereid zou zijn om daar aan mee te werken. Boelatov verblijft nog in een privéziekenhuis. De directeur van dit ziekenhuis weigert de politie bij hem toe te laten. Buiten staan medestanders van Boelatov om te zorgen dat de politie zich niet met geweld toegang verschaft.

Zijn eigen verhaal is dat hij en een aantal deelnemers aan AutoMaidan in Kiev door de politie tot stoppen werden gedwongen en vervolgens overmeesterd door titoesjki, huurlingen en provocateurs die steeds weer opduiken bij anti-regeringsprotesten en die in de hoofdstad in de afgelopen week lukraak betogers aanvielen en mishandelden.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: