woensdag 29 januari 2014

Maidan wil Spilna Sprava weg uit ministerie

De actievoerders van Maidan willen dat Spilna Sprava de bezette ministeries verlaat. De bezetting door deze kleine militante organisatie wordt gezien als een provocatie ten gunste van de autoriteiten, want het gaf minister Olena Loekasj van Justitie maandagmorgen de gelegenheid om te dreigen met het uitroepen van de noodtoestand. Zover kwam het niet, want Spilna Sprava ontruimde het gebouw van haar ministerie al snel.

Andere overheidsgebouwen zijn nog in handen van Spilna Sprava, maar daar moet volgens Maidan snel een einde aan komen. Er staan nu circa 200 mensen bij de ingang van het ministerie van Landbouw, waaronder enkele tientallen beveiligers van Maidan. Er wordt onderhandeld over het vertrek van de actiegroep.

Via sociale netwerken wordt echter ook gemeld dat aanhangers van Svoboda naar binnen zijn gegaan. Er zijn geluiden gehoord die deden denken aan schoten en explosies, maar van slachtoffers wordt nog geen melding gemaakt. Op een foto is te zien hoe er water uit het gebouw stroomt.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: