dinsdag 28 januari 2014

Parlement vergadert morgen verder

Het parlement heeft nog geen besluit genomen over de amnestiewet voor de betogers die in de afgelopen dagen gevangen zijn genomen. Er is besloten woensdag verder over te vergaderen. Volgens parlementsvoorzitter Volodimir Ribak (Partij van de Regio's) is sprake van enige overeenstemming tussen zijn partij en de oppositie, maar moet het karwei nog wel worden afgemaakt. De vergadering begint om 11.00 uur 's ochtends plaatselijke tijd.

Oppositieleider Oleh Tiahnibok van Svoboda was duidelijk in zijn opvatting over de amnestiewet. Er kleven aan het voorstel toch nog wel enige nare kantjes, liet hij na afloop van de parlementsvergadering weten. ''Wij willen een onvoorwaardelijk akkoord over de vrijlating van gevangenen en nemen geen genoegen met de voorwaarden die de regering nu nog stelt.'' De betogers moeten volgens de regering binnen twee weken vertrokken zijn.

Het is duidelijk dat premier Mikola Azarov van het politieke toneel verdwenen is. Werd aanvankelijk nog gemeld dat hij zou aanblijven totdat een opvolger is benoemd, maar inmiddels is bekend geworden dat vice-premier Serhei Arboezov al waarnemend premier is.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: