vrijdag 24 januari 2014

Janoekovitsj belooft kabinetswijzigingen

Er komen wijzigingen in het kabinet en die worden dinsdag bekend gemaakt tijdens een ingelaste vergadering van het parlement. Dat heeft president Viktor Janoekovitsj vrijdagmiddag gezegd tijdens een bijeenkomst met de Oekraiense kerkleiders. Om welke veranderingen het gaat, wilde hij niet zeggen. Dat komt pas dinsdag aan de orde.

Verder zou de president bereid zijn de omstreden nieuwe wetgeving af te zwakken die het protesteren tegen het regeringsbeleid nu onmogelijk maakt. De oppositie, maar meer nog de mensen die op Maidan al ruim twee maanden demonstreren, wil veel meer: het hele kabinet moet weg en dat geldt ook de wetgeving die vorige week bij handopsteken door een parlementsmeerderheid werd aangenomen.

President Janoekovitsj beloofde tijdens de onderhandelingen van donderdagavond aan de oppositieleiders dat alle gevangenen vrij zouden komen. Vrijdag kwamen al wel de laatste twee gevangenen vrij die na de botsing tussen betogers en politie bij het regeringsgebouw in de Bankovastraat op zondag 10 december waren opgepakt.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: