donderdag 23 januari 2014

Tiahnibok: 'Er zijn vorderingen gemaakt'

Er zijn vorderingen gemaakt bij de onderhandelingen tussen de oppositie en president Viktor Janoekovitsj, aldus oppositieleider Oleh Tiahnibok van Svoboda. Hij wilde er verder niets over kwijt. De oppositieleiders willen eerst in eigen kring overleggen.

Intussen hebben de betogers bij het stadion van Dinamo Kiev het vuur maar weer aangestoken dat hen scheidt van de oproerpolitie. De hele dag zijn er nieuwe autobanden aangevoerd en is verder gewerkt aan nieuwe barricades, vooral met zakken vol sneeuw.

President Viktor Janoekovitsj heeft opdracht gegeven om alle journalisten die in de afgelopen dagen zijn opgepakt onmiddellijk vrij te laten. Ook moet worden uitgezocht waarom de journalisten eigenlijk zijn opgepakt. ''Ze doen hun werk en zijn zonder hun schuld tussen de strijdende partijen geraakt.'' Janoekovitsj roept de politie op journalisten alle medewerking te verlenen bij het uitvoeren van hun werk. Van de journalisten op hun beurt verwacht hij dat ze begrip hebben voor de moeilijke omstandigheden waaronder de politie moet werken.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: