woensdag 22 januari 2014

Mogelijk tweede dode gevallen bij politie-actie

Er is vanmorgen vroeg een dode gevallen toen de politie de barricades bij het stadion van Dinamo Kiev weg heeft gehaald. Het naar schatting 30-jarige slachtoffer werd geraakt door politiekogels. Volgens medisch coördinator Oleg Moesi ivan Maidan had de man vier schotwonden in zijn hoofd, nek en in zijn borst.

''Nader onderzoek moet nog uitwijzen of die door rubberkogels zijn veroorzaakt of dat met scherp is geschoten'', aldus Moesii. Er zijn berichten dat de man door een scherpschutter van de politie is neergeschoten.

De Ukrajinska Pravda meldde vanmorgen dat nog een dode zou zijn gevallen onder de betogers. Het zou om een 22-jarige man gaan die van een dak is gevallen.

Nog al staan de oproerpolitie en betogers tegenover elkaar, alleen nu een vijftiental meter verderop. De betogers hebben zich verschanst achter uitgebrande politiebussen die in de loop van dinsdag al naar de Chroestjovstraat waren gebracht. De menigte betogers groeit intussen weer aan. De politie waarschuwt onophoudelijk dat wie geweld gebruikt en gearresteerd wordt, op lange gevangenisstraffen kan rekenen.

Het is vandaag de Dag van de Eenheid: het is precies 95 jaar geleden dat Oost- en West-Oekraine werden verenigd. Verwacht wordt dat juist vandaag de autoriteiten een einde willen maken aan de al twee maanden voortdurende betogingen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: