vrijdag 24 januari 2014

'Agenten oproerpolitie dienen ontslag in'

Een agent van de eenheid van de oproerpolitie in het West-Oekraiense Lviv heeft na twintig jaar trouwe dienst ontslag genomen uit onvrede met de huidige gang van zaken in het land. De beelden van een betoger in Kiev die zich bij tien graden onder nul volledig moest uitkleden en vervolgens uitgebreid werd gefilmd en gefotografeerd, waren voor hem de druppel die de emmer deed overlopen.

"Ik schaam me hier voor'', aldus de agent die anoniem wenst te blijven. Hij kon melden dat hij niet de enige die zijn ontslag heeft ingediend bij de Berkoet. Media melden dat vijf politiemensen in Lviv zijn opgestapt.

Er komen steeds meer berichten over rebellie binnen de Partij van de Regio's in het westen van het land. De partijafdeling in Lviv heeft laten weten dat president Viktor Janoekovitsj het kabinet van Mikola Azarov moet ontslaan, omdat het verkiezingsbeloften heeft geschonden en verantwoordelijk is voor het gewelddadige optreden jegens betogers. ''Onze regering moet de eer, waardigheid en het leven van iedere Oekrainer waarborgen, ook al heeft die de wet overtreden.''

Bronnen: Kyiv Post, Ukrajina Pravda

Geen opmerkingen: