dinsdag 1 mei 2012

Izvestia meldt: 'Acht doden in Dnipropetrovsk'

Er zouden vrijdag acht doden zijn gevallen bij de bomaanslagen in het centrum van de stad Dnepropetrovsk, hoewel de autoriteiten beweren dat e alleen gewonden waren. De krant Izvestia v Ukraine meldt dat op basis van informatie van een anonieme bron uit een ziekenhuis in de stad. "Het is ons verboden dat verder te vertellen", aldus de bron.

Bij de aanslagen vielen volgens de autoriteiten 30 gewonden, waaronder 11 tieners. Dat er doden zijn, wordt nog steeds ontkend. "Ik heb het nagevraagd... er verblijven nog 14 gewonden in ziekenhuizen'', aldus woordvoerster Anna Karas van het regionale bestuur tegenover het Russische persbureau RIA Novosti. Geen van de gewonden verkeert in kritieke toestand.

Intussen doen er allerlei geruchten de ronde over het motief van de dader(s). Het zou gaan om een poging het EK voetbal in gevaar te brengen, maar ook om een poging van de autoriteiten de noodtoestand in het land uit te kunnen roepen. De staatsveiligheidsdienst SBU verspreidde zondag afbeeldingen van drie mannen die mogelijk bij de aanslagen betrokken waren.

Bron: RIA Novosti

Geen opmerkingen: