woensdag 23 mei 2012

Platini: 'UEFA bemoeit zich niet met politiek'

De UEFA neemt geen standpunt in inzake de politieke situatie in Oekraïne. Voorzitter Michel Platini houdt zich namens de voetbalbond op de vlakte. Oekraïne ligt onder vuur door de manier waarop oppositieleidster Joelia Timoshenko behandeld wordt. "Ik zit in het voetbal, niet in de politiek", zegt Platini tegen Duitse persagentschap DPA. Oekraïne organiseert samen met Polen het EK 2012. De aftrap van het toernooi vindt plaats op 8 juni.

Verschillende Europese politici hebben aangekondigd Oekraïne niet te bezoeken uit protest. "Zij die nu wegblijven, zijn dezelfden die vier jaar geleden prezen hoe goed het was dat we de deur openen naar Polen en Oekraïne", zegt Platini daarover.

Platini kaartte de zaak wel aan bij de regering van het land. De reactie was veelzeggend. "Bemoei je met je eigen zaken. Dit is niet jou verantwoordelijkheid, maar een zaak van de Oekraïense justitie", was de reactie die Platini kreeg.

De Fransman benadrukt dat de UEFA zich niet zal bemoeien met politieke of religieuze discussies. "Iedereen was tevreden met de verkiezing van Polen en Oekraïne. Wat moeten we dan doen als er een nieuwe regering komt? Hen het toernooi afnemen om politieke redenen?"

Bron: Voetbalprimeur.be

Geen opmerkingen: