woensdag 23 mei 2012

Official Oekraïne geschorst na aanbieden tickets Spelen

Vladimir Gerasjenko, secretaris-generaal van het Oekraïense Olympisch Comité, is dinsdag geschorst omdat hij tickets voor de Olympische Spelen van Londen wilde verkopen op de zwarte markt. Het besluit om Gerasjenko te schorsen, werd genomen door Sergei Boebka, de legendarische polsstokhoogspringer die voorzitter is van het comité. Eerder op de dag had de BBC de zaak aan het licht gebracht. Volgens Boebka wordt een onafhankelijke commissie opgericht om de zaak nader te onderzoeken.

Een verslaggever van het Britse televisiestation deed zich voor als handelaar in kaartjes voor de Spelen in Londen. Gerasjenko trapte in de val en bood 100 kaarten aan ter waarde van duizenden ponden. De Oekraïener wilde graag contant betaald worden.

Toen Gerasjenko werd geconfronteerd met de undercoveractie, was hij zich van geen kwaad bewust en ontkende hij de kaarten te hebben willen verkopen. "Ik stelde mij alleen diplomatiek op en praatte naar zijn mond.' Tegen de verslaggever zei Gerasjenko: 'Ik begrijp dat je een handelaar bent. Daarom ben jij de eerste met wie ik contact zal opnemen als we extra kaarten hebben."

Ook het organisatiecomité van de Spelen in Londen laat weten de actie hoog op te nemen en nader onderzoek in te stellen.

Bron: Trouw

Geen opmerkingen: