zondag 27 mei 2012

Klitsjko wil weten waar elke EK-cent aan is besteed

Er doen legio verhalen de ronde hoe de vele overheidsmiljoenen voor het EK voetbal zijn verkwist, of verdwenen in zakken waar ze niet thuis horen. Vitali Klitsjko, de partijleider van Oedar, wil precies weten hoe het zit. Van de overheid heeft hij nog weinig duidelijkheid gekregen.

"We zijn daarom zelf maar begonnen met vergelijken. Immers, er zijn twee landen die het EK organiseren. Een nieuw stadion in Oekraïne blijkt echter anderhalf keer zoveel te kosten dan in Polen. De kosten van de hele infrastructuur, inclusief de luchthavens, gingen vér over die van Polen heen. Terwijl de loonkosten in Polen toch op Europees niveau liggen", aldus Klitsjko in een interview met het persbureau Interfax-Oekraïne.

Klitsjko constateert dat opnieuw sprake is geweest van wijdverbreide corruptie, op alle niveaus. "Ook de sportbestuurders in ons land hebben er aan mee gedaan. Het lijkt er in alles op dat veel belastinggeld helemaal niet is besteed aan infrastructuur die nodig was voor het toernooi."

Vroeg of laat moet de regering met een rapport komen waarin elke cent verantwoord wordt. Als oppositiepartij zullen wij dat zeker eisen", zegt Klitsjko, wiens partij het in de peilingen goed doet en bij de parlementsverkiezingen van eind oktober voor het eerst de kiesdrempel kan nemen.

Bron: Interfax-Oekraïne

Geen opmerkingen: