dinsdag 22 mei 2012

Duitse arts Timosjenko van diefstal beschuldigd


De Duitse arts Lutz Harms is er door het parlementslid Mikola Katerinsjoek van Ons Oekraïne-PSD in de media van beschuldigd dat hij informatie heeft gestolen over de medische behandeling van oud-premier Joelia Timosjenko. Het zou gaan om een behandelplan en testresultaten. Katerinsjoek kwam er vrijdag mee aan in een interview met een Oekraïense tv-zender.

De aantijgingen van Katerinsjoek werden maandag weersproken door de Berlijnse universiteitskliniek Charité waaraan Harms verbonden is. "Van diefstal is geen sprake. Wel zijn sommige documenten zonder toestemming van de Oekraïense autoriteiten gepubliceerd'', aldus woordvoerster Stefanie Winde van de kliniek. Zij ontkende ook dat Harms een persconferentie gaat geven, zoals Katerinsjoek vrijdagavond beweerde.

Harms heeft inmiddels Oekraïne verlaten. De behandeling van Timosjenko in een ziekenhuis in Charkiv wordt voortgezet door zijn collega Anett Reisshauer, die maandag in Charkiv aankwam. Zij is het hoofd van de afdeling fysiotherapie van Charité.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: