vrijdag 18 mei 2012

Dochter Timosjenko rekent op Amerikaans Congres

De dochter van de Oekraïense oppositieleider Joelia Timosjenko heeft het Amerikaanse Congres opgeroepen druk te blijven uitoefenen op de machthebbers in Kiev om haar moeder vrij te laten. Via een videoverbinding waarschuwde Yevgenia Timosjenko dat die alles in het werk zullen stellen om de resultaten van de verkiezingen in oktober te manipuleren.

'Ik vrees echt voor het leven van mijn moeder in het ziekenhuis, waar ze wordt verzorgd door medisch personeel dat onder zware druk van het regime staat', zei Jevgenia Timosjenko tegen de Congrescommissie die zich buigt over veiligheid en samenwerking in Europa. 'We vragen u druk te blijven uitoefenen. Laat ons niet vallen, want in Oekraïne heeft het volk niet genoeg macht. Het is niet sterk genoeg om tegen deze onrechtvaardigheid te vechten.'

Timosjenko werd in oktober veroordeeld tot zeven jaar cel voor gascontracten met Rusland die ze in 2009 als premier afsloot en die als nadelig voor haar land worden beschouwd. Volgens haar kwam het proces neer op persoonlijke wraak van president Viktor Janoekovitsj.

Bron: Trouw

Geen opmerkingen: