dinsdag 22 mei 2012

'Goedopgeleide vrouwen minder aantrekkelijk'

Goedopgeleide Oekraïense vrouwen zijn minder aantrekkelijk dan hun seksegenoten met aanzienlijk minder opleiding, aldus Onderwijsminister Dmitro Tabachnik. Een opmerking die bij veel universitair geschoolde vrouwen slecht is gevallen. Een tiental universitair afgestudeerden kwam maandag zelfs verhaal halen bij het ministerie van Onderwijs in Kiev.

Ze hadden zich voor de gelegenheid gekleed in lange jurken en droegen de tekst 'Ik lees dat ik lelijk ben!' met zich mee. Als bewijs van hun goede opleiding-tot-lelijkheid hadden ze ook allemaal hun bul bij zich.

De vrouwen eisten dat Tabachnik zijn verontschuldigingen aanbiedt of opstapt als minister. Tabachnik weigerde het tiental te woord te staan, maar stuurde wel drie mannelijke medewerkers op hen af met boeketten bloemen én de verzekering dat zij - ondanks hun opleiding - wel degelijk aantrekkelijke vrouwen zijn. De protesterende vrouwen weigerden de bloemen overigens.

Eerder had premier Mikola Azarov al afstand genomen van de woorden van zijn minister. Op z'n Facebook-pagina liet Azarov weten dat het 'waarschijnlijk vermoeidheid' was waardoor Tabachnik deze uitglijder maakte. De Onderwijsminister ligt toch al moeilijk in het onderwijsveld. Hoewel zelf universitair opgeleid wordt Tabachnik er bij herhaling van beschuldigd dat hij de intelligentsia beledigt en weinig op heeft met de Oekraïense taal en cultuur.

In januari wees president Viktor Janoekovitsj bij een lunch tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos potentiële investeerders op de aantrekkelijke Oekraïense vrouwen. Ze zouden Oekraïne in voorjaar of zomer moeten bezoeken. "Als het warmer wordt en de vrouwen in de Oekraïense steden hun kleren uittrekken. U zult zich verbazen over de schoonheid die u dan te zien krijgt!''


Bron: Radio Free Europe

Geen opmerkingen: