zondag 13 mei 2012

Advocaat 'geschokt' door behandeling Timosjenko

Joelia Timosjenko's advocaat Sergei Vlasenko is ontzet over de situatie waarin de oud-premier zich momenteel bevindt in het ziekenhuis in Charkiv, waar ze sinds woensdag verblijft. Er zijn drie videocamera's geplaatst in Timosjenko's kamer, de ramen zijn beplakt met folie en ze kunnen amper open.

"En ondertussen zeggen de autoriteiten dat Timosjenko uitstekend wordt verzorgd", aldus Vlasenko. Hij vindt echter dat zij amper de kans krijgt om te herstellen van haar hongerstaking van twintig dagen. Vlasenko constateert dat aan de ene kant gezegd wordt zij de voedselpakketjes van haar familie in handen krijgt, maar het tegendeel is waar.

Dochter Jevgenia Timosjenko gaf een pakketje af met onder meer vruchtensap, op verzoek van de Duitse arts Lutz Harms die Timosjenko behandeld. "De bewakers weigerden dat echter aan te nemen. Zij doen er dus alles aan om Timosjenko tegen te werken." Volgens de advocaat wordt zo zeker niet voldaan aan de voorwaarden die dokter Harms stelde voor een goede behandeling.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: