dinsdag 29 mei 2012

Bedrijfsleven gaat gewoon naar EK

Sponsors van het Nederlands elftal hebben geen afzeggingen gekregen van klanten die meegaan naar het Europees kampioenschap in Oekraïne. Anders dan in de politiek is van rumoer in het bedrijfsleven geen sprake, zo blijkt uit een belrondje van de NOS. Dinsdag werd bekend dat een aantal Kamerleden niet naar het toernooi gaat. Voornaamste reden is de schending van mensenrechten in Oekraïne.

De Oranje-sponsors bespeuren in het bedrijfsleven geen terughoudendheid. Volgens een woordvoerder van accountantskantoor PwC "weten de klanten sport en politiek goed uit elkaar te houden". Ook bedrijven als ING, Heineken en Unilever hebben geen afzeggingen voor hun relatiereizen naar het EK. Reisorganisatie OAD, die partner van het Nederlands elftal is, merkt ook niets van scrupules bij klanten.

Sportmarketingdeskundige Frank van den Wall Bake denkt dat bedrijven zich bij hun EK-beslissing laten leiden door andere drijfveren dan politiek. "Als er al sprake is van terughoudendheid, dan komt dat niet door de mensenrechtensituatie, maar door de slechte faciliteiten in Oekraïne."

Bron: NOS

Geen opmerkingen: