donderdag 19 januari 2012

Proces tegen zieke oud-minister gaat gewoon door

Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Joeri Loetsenko is volgens zijn advocaat amper in staat om het proces tegen hem bij te wonen. Tot viermaal toe riep die donderdag de hulp in van ambulancepersoneel. Voor de rechtbank was dat geen aanleiding om het proces te onderbreken, zoals advocaat Igor Fomin herhaaldelijk verzocht te doen.

Volgens rechter Sergei Vovk is Loetsenko best in staat om terecht te staan. Zonodig wordt wel even een korte pauze ingelast als de oud-minister medicijnen krijgt toegediend. Zijn echtgenote Irina beschuldigde de rechter van gewetenloos gedrag, waarna zij boos de rechtszaal verliet.

The right of former Ukrainian Interior Minister Yuriy Lutsenko to a defense in court is being violated, France's Human Rights Ambassador Francois Zimeray said on Thursday in an interview with reporters after attending a Kyiv Pechersky District Court hearing of Lutsenko case.

De Franse ambassadeur voor de mensenrechten Francois Zimeray woonde de zitting donderdag bij en hij gaf na afloop te kennen dat hij ''een onschuldige man in een kooi'' had gezien. Zimeray constateerde met verwondering dat Loetsenko ''het recht op een fatsoenlijke verdediging'' onthouden wordt.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: