zondag 29 januari 2012

Drie actievoersters Femen opgepakt in Davos

Topless protesters detained at Davos forum (UPDATE)Drie activisten van de vrouwenactiegroep Femen zijn zaterdag in het Zwitserse Davos opgepakt toen zij zich toegang probeerden te verschaffen tot een bijeenkomst van vooraanstaande politici en topondernemers tijdens het World Economic Forum. De vrouwen waren uiteraard topless, hét handelsmerk van Femen. 'Crisis! Made in Davos', had één van de vrouwen op haar bovenlichaam geschreven, de anderen hielden spandoeken omhoog met de teksten 'Arm, en dat komt door jullie' en 'Gangsterfeestje in Davos'.
Lang hielden ze het niet vol in de vrieskou, want de politie greep meteen in. De drie werden meegenomen naar een politiebureau, waar ze enige tijd werden vastgehouden. Vorige maand werden enkele actievoersters van Femen in Wit-Rusland opgepakt na een demonstratie. Ze werden mishandeld en ergens in een bos achtergelaten.
In Davos werd ook betoogd door 40 aanhangers van de Occupybeweging. Eén van hen mocht spreken op een bijeenkomst buiten het World Economic Forum om, op uitnodiging van de Engelse oppositieleider Ed Miliband. De bijeenkomst liep uit de hand toen andere activisten het podium op wilden. Hier werden geen arrestaties verricht.

Bron: Associated Press

Geen opmerkingen: