maandag 23 januari 2012

McDonalds wil dit jaar kwart meer investeren

McDonald's wil dit jaar 19,1 miljoen investeren in nieuwe vestigingen in Oekraïne. Dat is een kwart meer dan in 2011, toen de fastfoodketen ook 30,4 miljoen aan belastingen betaalde. Divisiedirecteur Ian Borden voor Oost-Europa zegt in een interview met het persbureau Interfax-Oekraïne dat gedacht wordt aan drie of vier nieuwe vestigingen en het upgraden van acht bestaande vestigingen. Ook moeten er tenminste drie vestigingen van McCafe bij komen.

De eerste nieuwe McDonalds gaat volgens Borden open in mei of juni. Hij liet in het midden in welke stad die nieuwe vestiging komt. Afgelopen jaar werd slechts één nieuwe McDonalds geopend (in Kiev), ondergingen zes restaurants een modernisering en kregen 22 restaurants een McDrive. Verder werden McCafe's geopend in Kiev, Lviv, Odessa en Dnipropetrovsk.

In totaal zijn er nu 71 vestigingen van de fastfoodketen en zeven koffietentjes onder de noemer McCafe in 21 Oekraïense steden. Samen zijn ze goed voor dagelijks 300.000 klanten. Er zijn 7.000 werknemers. McDonalds zit sinds 1997 in Oekraïne: in mei van dat jaar opende het eerste restaurant in de hoofdstad Kiev. Sindsdien is voor meer dan 115 miljoen euro in Oekraïne geïnvesteerd.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: