zaterdag 21 januari 2012

Oppositie verenigt zich, zondag grote demonstratie

De grote oppositiepartijen gaan samen campagne voeren in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van oktober. Vrijdag is een akkoord gesloten, waarvan de tekst zondag bekend wordt gemaakt tijdens een grote demonstratie in de hoofdstad Kiev.

"We zien allemaal de noodzaak in van samenwerking. Onderlinge tegenstellingen hebben we opzij gezet, want als oppositie weten we maar al te goed dat we alleen samen iets kunnen bereiken", zei partijleider Arseni Jatsenjuk van de Beweging voor Verandering.

De Verenigde Oppositie, het forum van alle oppositiepartijen, heeft de regering-Janoekovitsj gewaarschuwd dat zij zich tot het uiterste zal verzetten tegen wijzigingen in de Kieswet die er alleen maar op gericht zijn om de Partij van de Regio's aan de macht te houden.

"Sommige parlementsleden zijn voorstander van het wijzigen van de procedure voor het samenstellen van verkiezingscommissies. Ook willen zij dat kandidaten van de kieslijst gehaald kunnen worden. Wij doen daar niet aan mee", aldus Jatsenjuk.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: