zondag 3 september 2017

Rebellen vallen 26 maal aan, geen gewonden

Het industriegebied van Avdiivka en de omgeving van het dorp Vodiane waren zoals bijna dagelijks ook gisteren weer de belangrijkste doelwitten van de pro-Russische rebellen. Zij voerden in totaal 26 aanvallen uit op het Oekraïense leger, vooral kortdurend. Er waren geen gewonden, aldus de legerleiding vanmorgen.

De legerposities bij Avdiivka werden in de avonduren viermaal aangevallen met geweervuur en een enkele granaatwerper. De soldaten bij de dorpen Zajtseve en Kamjanka kregen te maken met twee aanvallen, die bij het dorp Majorsk met drie. In de omgeving van Marioepol waren er vier aanvallen met een granaatwerper, een zwaar machinegeweer en geweervuur op de legerposities bij het dorp Vodiane.

Aanvallen met geweervuur werden gerapporteerd bij de dorpen Talakivka en Hnoetove, terwijl de soldaten in het dorp Sjirokine tweemaal te maken kregen met aanvallen met een zwaar kaliber machinegeweer. In de provincie Loehansk was het opnieuw vrij rustig, al werd wel omstreeks acht uur gisteravond een aanval gedaan met een granaatwerper op de soldaten bij het dorp Novozvanivka.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: