vrijdag 15 september 2017

EBRD wil échte hervormingen, geen half werk

Oekraïne moet niet langer doen alsof, maar daadwerkelijk gaan hervormen. Suma Chakrabarti, de baas van de Europe Bank voor Herstel en Ontwikkeling (EBRD) heeft die boodschap aan de regering vandaag afgegeven op de Jalta-conferentie in Kyiv. "Het is tijd om op te houden met halfslachtige hervormingen. Die zijn geen doel op zich, maar middelen om te komen tot een duurzame ontwikkeling van het land'', aldus Chakrabarti.

Hij drong aan op het wegnemen van de obstakels voor buitenlandse investeerders, het beschermen van eigendomsrechten en intensivering van de corruptie. ''Wij hebben de hervormingen weliswaar steeds gesteund in de afgelopen jaren, ook al voelden we voortdurend aan dat er tegelijk ook tegengas werd gegeven.''

Chakrabarti noemde het herstel van de financiële sector, het verbeteren van het rendement van het staatsenergiebedrijf Naftogaz en de landhervorming als de belangrijkste hervormingen die de komende tijd vorm dienen te krijgen om de geloofwaardigheid van de Oekraïense regering te behouden.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: