woensdag 27 september 2017

Nederlander Tax adviseert beveiling rechtbanken

Beveiligingsdeskundige Cees Tax van de Nederlandse Raad voor de Rechtspraak is bezorgd om de veiligheid van de rechtbanken in Oekraïne. Hij heeft het afgelopen halfjaar voor de Europese Unie Adviserings Missie (EUAM) zeven verschillende rechtbanken bezocht in Kyiv, Lviv en Charkiv om te bezien hoe het daar is gesteld met de beveiliging. Vandaag presenteerde de EUAM zijn eindrapport.

Tax adviseert om scanners te plaatsen voor de controle op de inhoud van tassen en het vernieuwen van de vaak verouderde alarmsystemen. Ook vindt hij dat het rechtbankpersoneel getraind moet worden om om te gaan met dreigende situatie. Terwijl de Oekraïense rechtbanken nu beveiligd worden door de Nationale Politie en de Nationale Gade, vindt Tax dat er snel een speciale rechtbankpolitie moet komen.

''De tekortkomingen kunnen niet simpelweg worden opgelost met een zak geld. Het is belangrijkste is dat er eerst een goed plan op tafel moet komen en dat pas daarna het geld voor verbeteringen beschikbaar komt'', zei adjunct-directeur Joelle Vachter van EUAM bij de presentatie van Tax' rapport.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: