donderdag 21 september 2017

Rebellen brengen burgers in gevaar bij controlepost

Een groep burgers, waaronder bejaarden en vrouwen met kinderen, beleefde gisteravond omstreeks zes uur enkele hachelijke momenten toen ze bij de controlepost bij het dorp Majorsk onder vuur werden genomen door pro-Russische rebellen. Ze moesten hun toevlucht zoeken tot de posities van de Oekraïense soldaten bij de controlepost op de grens van bezet gebied en het gebied dat in handen is van het leger.

Even eerder hadden de rebellen twintig auto's richting de Oekraïense kant laten passeren, om vervolgens te beginnen met schieten op de soldaten voordat deze auto's de controlepost van het leger waren gepasseerd. De soldaten wisten iedereen in veiligheid te brengen. Er vielen geen gewonden.

Dat was wel het geval op de Promzona, het industriegebied van de stad Avdiivka. Hier raakte een Oekraïense soldaat gewond bij een uren durende aanval van de rebellen met granaatwerpers, zware machinegeweren en geweervuur. In de omgeving van Marioepol werd met 82 millimeter mortieren geschoten op de legerposities bij de dorpen Pavlopil en Sjirokine. In de provincie Loehansk was het gisteren rustig.

De rebellen vielen in totaal 19 maal aan. Het Oekraïense leger beantwoordde de aanvallen achtmaal.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: