dinsdag 12 september 2017

Rebellen vallen 35 maal aan, geen gewonden

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 36 maal aangevallen. Er raakte niemand gewond bij die aanvallen die in de avonduren vooral plaats hadden in de omgeving van de havenstad Marioepol. De rebellen schoten daar met 82 millimeter mortieren op de legerposities bij de dorpen Hnoetove en Talakivka.

De soldaten bij Talakivka kregen zowel 's avonds als afgelopen nacht ook te maken met geweervuur, granaatwerpers en ze werden aangevallen met pantserwagens. De situatie bij het dorp Vodiane was evenals voorgaande dagen erg gespannen. Aan het einde van de dag vielen de rebellen de soldaten daar aan met zware machinegeweren. De versterkte legerposities bij de dorpen Lebedinske, Pavlopil en Starohnativka kwamen ook weer onder vijandelijk vuur.

In de omgeving van Donetsk werden twee aanvallen uitgevoerd met granaatwerpers en zware machinegeweren op de legerposities op het industrieterrein van de stad Avdiivka. Met granaatwerpers bestookten de rebellen de soldaten bij de dorpen Kamjanka en Novhorodske. Uit de provincie Loehansk werd sechts een enkele aanval gemeld, namelijk van zeven 82 millimeter mortiergranaten die richting de soldaten bij het dorp Krimske gingen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: