zondag 7 april 2013

Verzekeraars zien geen brood meer in Oekraïne

Buitenlandse verzekeraars zien niets in de Oekraïense markt volgens directeur Andrei Peretiazjko van de Federatie van Verzekeraars. Erger nog, zelfs Oekraïense en Russische bedrijven willen er niet in investeren. Ze laten zelfs reeds gedane investeringen maar zitten, omdat ze toch niet meer verwachten daar rendement mee te behalen. "De verzekeringsmarkt staat op instorten'', meent Peretiazjko.

De slechte situatie zou ontstaan door veranderingen in de wetgeving die afgelopen jaar werden ingevoerd. Er worden hogere eisen aan de verzekeraars gesteld en daar kunnen ze niet op stel en sprong aan voldoen. Peretiazjko: ''Daar is zeker nog twee jaar voor nodig, stap voor stap.'' 
 
Hij vindt dat de verzekeraars meer openheid moeten betrachten, maar ook dat ze zich minder met bedrijfsassurantie bezig houden en meer met de particuliere verzekeringen. Ook zouden de verzekeraars actief moeten worden en pensioenverzekeringen gaan aanbieden. Verder is het nodig om meer aandacht te hebben voor de rechtspositie van hun klanten.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: