zondag 21 april 2013

Sebastopol wil vrijwillige milieupolitie instellen

Sebastopol wil de schoonste stad van Oekraïne worden. Daartoe wordt onder meer de milieupolitie opgericht. "We hebben wel regels om te voorkomen dat onze stad verrommelt, maar die moeten wel gehandhaafd worden", aldus loco-burgemeester Serhei Savenkov zaterdag op de Nationale Vrijwilligersdag. Het bestuur van Sebastopol wil vrijwilligers aanstellen als milieuhandhavers, zoals de stad die eerder ook al had.

Volgens Savenkov wordt momenteel gesproken met ondernemers die bereid zijn het huisvuil op te halen en te verwerken. Het is nog onduidelijk of beide partijen tot zaken komen, want de ondernemers willen zich wel over het huisvuil van Sebastopol ontfermen en een vuilverbrandingsoven bouwen, maar dan moet het stadsbestuur de tarieven voor de inwoners verhogen. "Daar voelen we niets voor'', aldus Savenkov.

Op de Nationale Vrijwilligersdag werd op veel plaatsen in Oekraïne rommel opgeruimd die na de lange winter met veel sneeuw is achtergebleven. Geen overbodige luxe, gezien ook de opdracht die premier Mikola Azarov twee weken geleden aan lokale bestuurders gaf om steden en dorpen nog voor het orthodoxe Pasen in het eerste weekeinde van mei een fatsoenlijk aanzien te geven.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: