dinsdag 16 april 2013

Oekraïense miljoenen voor Belgische club?

Een investeerdersgroep uit Oekraïne zou interesse hebben getoond in een overname van een in moeilijkheden geraakte Belgische voetbalclub. Dat meldt de krant Gazet van Antwerpen. Bij Beerschot gaat het zowel financieel als sportief niet goed. Een volgend seizoen op het hoogste niveau zit er niet in als de financiële situatie niet verbetert. De Belgische voetbalbond wil de club uit de competitie halen.

Het doel van de investeerdersgroep is om van de Ratten, de bijnaam van Beerschot, weer een topclub te maken. De kans is erg groot dat bij een overname voorzitter Patrick Vanoppen zal moeten aftreden. Het is erg belangrijk voor Beerschot dat er snel duidelijkheid komt, want woensdag beslist de Licentiecommissie over het beroep dat Beerschot heeft aangetekend.

De onderhandelingen zouden al een tijdje bezig zijn en nu geïntensiveerd. Beerschot kampt met een schuldenberg van ongeveer 17 miljoen euro. De vraag is echter of uiteindelijk sprake is van een overeenkomst. In het verleden sprongen soortgelijke deals al vaak af. Volgens geruchten zou het sportieve wel niet gekoppeld zijn aan het financiële.

Bron: voetbalnieuws.be

Geen opmerkingen: