woensdag 24 april 2013

Medewerkers kritische zender TVi zijn in staking

De medewerkers van tv-zender TVi zijn woensdagmorgen in staking gegaan. Ze willen pas weer aan de slag gaan als het conflict over het eigendom van de zender is opgelost. Dat heeft presentator Moestafa Najem bekend gemaakt. Hij voegde er aan toe dat de pas benoemde directeur intern de medewerkers heeft bekritiseerd omdat zij in een rechtstreekse uitzending hun grieven kenbaar hebben gemaakt.

Dinsdag werd bekend dat de Amerikaanse zakenman van Oekraïense origine Oleksander Altman de nieuwe eigenaar is van de tv-zender die zich kritisch opstelt tegenover de autoriteiten. Altman benoemde de bekende verslaggever Artem Sjevsjenko tot algemeen directeur. Sjevsjenko liet al snel weten dat Altman niet van plan is een koerswijziging bij TVi door te voeren.

Voormalig eigenaar Konstantin Kagalovski beschuldigde Altman er dinsdag van dat die hem TVi op illegale wijze afhandig heeft gemaakt. Er is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek gaande naar de gang van zaken bij de overname door Altman. Volgens de politie zou een medewerker van TVi dinsdag rond het middaguur telefonisch bij haar hebben gemeld dat een dertigtal onbekende mannen het kantoor van de tv-zender binnen waren gedrongen, de deur op slot hadden gedaan en dat zij weigerden journalisten binnen te laten.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: