zondag 21 april 2013

Kabinet wil 400 nieuwe schoolbussen inzetten

Het kabinet wil dit jaar 400 nieuwe schoolbussen aanschaffen. In de afgelopen drie jaar werden al 1.579 nieuwe bussen in gebruik genomen, waarmee twee-derde van het totaal is vernieuwd. In drie jaar tijd zijn verder 6.400 schoolgebouwen gerenoveerd en is opdracht gegeven voor de bouw van 74 nieuwe scholen.

Premier Mikola Azarov gaf deze cijfers aan het parlement om aan te tonen dat zijn (eerste) kabinet en president Viktor Janoekovitsj hun best doen voor beter onderwijs in Oekraïne. Het programma voor de aanschaf van nieuwe schoolbussen werd volgens Azarov in het leven geroepen in 2004, toen Janoekovitsj premier was.

In de tussenliggende jaren, toen de oppositie aan de macht was, werden minimale aantallen nieuwe bussen in gebruik genomen. In 2008 waren dat er 246 en een jaar later, inmiddels middenin de economische crisis beland, ging het om slechts 100 bussen. En die konden alleen maar worden aangeschaft met een lening van de Wereldbank.

Zoals gemeld, probeerde de oppositie in het parlement vrijdag tevergeefs van het kabinet, en daarmee van president Janokoevitsj af te komen.

Bron: Ukraine Business Online

Geen opmerkingen: