donderdag 12 april 2012

Primeur nieuwe terminal Lviv is voor WizzAir

WizzAir mag als eerste vliegmaatschappij de nieuwe terminal van de luchthaven Danilo Galitski uitproberen. Vrijdag wordt de terminal in gebruik genomen na een aantal oefensessies. Gaat alles goed, dan wordt voor alle internationale vluchten op Lviv over twee weken gebruik gemaakt van de nieuwe terminal.

Vanaf 15 juli, dus ruim na het EK voetbal, komen daar ook de binnenlandse vluchten bij. WizzAir vliegt vanuit Lviv op onder meer Dortmund. De Hongaarse maatschappij vloog al op Lviv, maar schortte dat een half jaar op vanwege de verbeteringen aan de luchthaven. Sinds 25 maart zijn de vluchten hervat.

Er vliegen nu elf maatschappijen van en naar Lviv: Reis, UtAir, Aerosvit, Lufthansa, LOT, Czech Airlines, Carpatair, Turkish Airlines, Austrian Airlines, Skywings en WizzAir. Daar komen er binnenkort nog vier bij. Dat zijn: Astraa Airlines, Azerbaijan Airlines, Windrose en Yamal.

Tijdens het EK voetbal zijn er bovendien meer dan 80 chartervluchten gepland vanuit Polen, Duitsland, Denemarken, Portugal en Italië. Verwacht wordt dat de luchthaven van Lviv zo'n 49.000 voetbalsupporters te verwerken krijgt.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: