maandag 30 april 2012

Ministerie: 'Dit is slechts canard Duitse media'

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil geloven dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel niet uit is op een politieke boycot van het EK voetbal in Oekraïne, zoals Duitse media melden. "We zien het als een canard van de Duitse kranten, net als het bericht van afgelopen week dat de Duitse president niet naar de Midden-Europese Conferentie zou komen. Dat bleek achteraf ook onwaar", aldus woordvoerder Oleg Volosjin tegenover het persbureau Interfax-Oekraïne.

"We gaan er niet van uit dat de autoriteiten in Duitsland zich bedienen van Koude Oorlogsmethodes door de sport te gijzelen", aldus Volosjin. Hij wijst er op dat ook Duitsland destijds in de race was om het EK van 2012 te mogen organiseren. "Het is bovendien opmerkelijk dat Duitsland nog nooit eerder met een boycot van sportevenementen heeft gedreigd in enig land dat zo'n evenement kreeg toegewezen."

Het Duitse weekblad Der Spiegel meldde afgelopen weekeinde dat bondskanselier Merkel haar ministers heeft aangeraden om niet naar het EK in Oekraïne te gaan als Joelia Timosjenko daar nog steeds gevangen zit.

Bron: Kyiv Post


Geen opmerkingen: