dinsdag 10 april 2012

'Jatsenjoek is uit op Timosjenko's positie'

Arseni Jatsenjoek is uit op de positie van Joelia Timosjenko als belangrijkste oppositieleider, meent de politiek waarnemer Kost Bondarenko. De leider van de Beweging voor Verandering kondigde onlangs aan dat hij zijn partij wil laten fuseren met Timosjenko's Moederlandpartij.

"De peilingen laten al een tijdje zien dat Jatsenjoek's partij aanhang verliest. Jatsenjoek heeft daaruit geconstateerd dat er alleen nog toekomst zit in een fusie met de Moederlandpartij die het wel goed doet. Hij zet nu niet meer in op meer kiezers, maar op het leiderschap van de verenigde oppositie dat nu nog bij Timosjenko ligt"', aldus Bondarenko.

Maandag 23 april is het Uur van de Waarheid als meer oppositiepartijen aanschuiven om tot samenwerking te komen en een gezamenlijke kieslijst op te stellen voor de parlementsverkiezingen van eind oktober. Jatsenjoek's Beweging voor Verandering heeft als uitgangspunt dat er een gezamenlijke kieslijst moet komen, met gezamenlijke kandidaten voor de districten. Iedere oppositiepartij zou het vetorecht hebben bij de aanwijziging van de kandidaten.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: