vrijdag 27 april 2012

Justitie acht videofilmpje 'fitte' Timosjenko echt

Het videofilmpje dat eerder deze week op televisie werd uitgezonden en nu nog op YouTube te zien is, is echt volgens het Openbaar Ministerie. Op de dag en het tijdstip van het filmpje was advocaat Sergei Vlasenko inderdaad op bezoek bij oud-premier Joelia Timosjenko in de Kavsjanivska-gevangenis. Alle bezoekers worden geregistreerd als ze binnen komen, maar ook als zij vertrekken.

In een verklaring meldt het Openbaar Ministerie: ''Vlasenko arriveerde op 15 december 2011 om 12.55 uur bij de gevangenis. Door bewakers werd hij onmiddellijk naar de medische afdeling gebracht, en in de cel van Joelia Timosjenko. Daaruit blijkt dat dag en tijd overeen komen met de videofilm." Vlasenko verliet de gevangenis om 18.25 uur.

In het videofilmpje, in het geheim opgenomen in Timosjenko's cel, is te zien hoe zij zich vlot beweegt en zelfs haar eigen bed opmaakt. Vervolgens arriveert de advocaat, die haar uit bed helpt. Timosjenko loopt dan moeizaam, met hulp van Vlasenko die zij ook nogeens innig omhelst. Volgens Timosjenko's Moederlandpartij gaat het om een vervalsing, maar het Openbaar Ministerie beweert dat het filmpje echt is. Niet duidelijk is nog door wie de filmbeelden in de openbaarheid zijn gebracht. Daarover laat het OM zich niet uit.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: