vrijdag 27 april 2012

27 gewonden bij bomaanslagen in Dnipropetrovsk

Bij vier bomaanslagen in de stad Dnipropetrovsk zijn 27 mensen gewond geraakt. Op twee na zijn ze allemaal naar een ziekenhuis vervoerd. Het gaat vooral om zwaargewonden, bij een vrouw is een arm geamputeerd volgens het ministerie van Calamiteiten. De bomaanslagen hadden vrijdag rond het middaguur plaats op verschillende plekken in de stad.

President Viktor Janoekovitsj heeft in een eerste reactie beloofd dat alles in het werk wordt gesteld om de daders van deze aanslagen op te sporen. "Dit is een beproeving voor ons, voor het hele land'', aldus de president die zich in de Krim bevindt. Het kabinet is vrijdagmiddag in een spoedzitting bijeen gekomen vanwege de bomaanslagen. Het Oekraiense parlement komt vrijdagmiddag om 16.00 uur bijeen voor een extra zitting.

Dnipropetrovsk ligt op pakweg 250 kilometer ten oosten van de hoofdstad Kiev. Het is de woonplaats van oud-premier Joelia Timosjenko die daar overigens al vele maanden niet is geweest, omdat zij gevangen zat in respectievelijk Kiev en nu Charkiv. Het is nog niet duidelijk wat de motivatie van de bommenlegger(s) is.

Bron: Kyiv Post, weblog Floris Akkermans

Geen opmerkingen: