zaterdag 28 april 2012

Ministerie ontkent dat Timosjenko hernia heeft


De Duitse bondskanselier Angela Merkel bemoeit zich persoonlijk met de kwestie-Timosjenko. Niet alleen het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ook haar kanselarij is in gesprek met de Oekraïense autoriteiten over medische behandeling van de oud-premier in de universiteitskliniek Charite in de Duitse hoofdstad Berlijn. "Onze artsen hebben haar meermalen onderzocht en zij vinden dat haar ernstige hernia het beste verholpen kan worden in een Duits ziekenhuis", aldus Merkel in een interview met de radiozender NDR.

Het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid gaf zaterdag een verklaring uit waarin wordt ontkend dat Joelia Timosjenko een hernia heeft. Daarvan zou niets gebleken zijn tijdens een overleg op 7 maart tussen Oekraïense en Duitse artsen na een medisch onderzoek van Timosjenko. Berichten over een hernia in de media zijn dan ook onjuist, aldus het ministerie.

Timosjenko's rechtszaak vanwege het energiebedrijf UESU wordt verdaagd tot 21 mei, zo liet de rechtbank in Charkiv zaterdag weten. De rechtbank wil het proces niet zonder haar voortzetten. Timosjenko zelf had eerder al om uitstel gevraagd vanwege haar fysieke toestand.

Bronnen: Interfax-Oekraïne, Kyiv Post

Geen opmerkingen: