zondag 29 april 2012

Peiling Razoemkov: Moederlandpartij grootste

De Partij van de Regio's is deze maand 2,9 procent van haar aanhang kwijt geraakt, aldus een peiling van het Razoemkov Center. Dat zou te wijten zijn aan ontevredenheid over het door de grootste regeringspartij gevoerde beleid, aldus directeur Michailo Misjsjenko van het onderzoeksbureau. De grootste daling in populariteit werd waargenomen in de oostelijke regio's, zoals ook in de loop van 2010 het geval was na het aantreden van de regering-Janoekovitsj.

Begin april stond de Partij van de Regio's volgens Razoemkov nog op 19,5 procent van de stemmen. Inmiddels is dat 16,6 procent. In april vorig jaar kwam de partij uit op 15,7 procent. De Moederlandpartij verloor 2 procent van haar aanhang in het eerste kwartaal van dit jaar, maar kwam sterk terug. Nu zou 19,6 procent op de partij van Joelia Timosjenko stemmen.

De Beweging voor Verandering kan nu rekenen op 9,5 procent, terwijl 5,5 procent voor de Communistische Partij is. Oedar, de partij van bokser Vitali Klitsjko, maakte een flinke sprong in populariteit, van 3,2 procent een jaar geleden naar 8,5 procent nu.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: