maandag 6 november 2017

Rebellen bestoken Avdiivka met Grad-raketten

De pro-Russische rebellen bestookten gistermiddag en 's avonds de legerposities bij de stad Avdiivka en het dorp Opitne met meer dan honderd Grad-raketten. Afgelopen nacht vuurden de rebellen bovendien met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren af op de zuidoostelijke rand van Avdiivka. Het dorp Piski werd na het invallen van de duisternis tweemaal aangevallen met 82 en 120 millimeter mortieren.

In de provincie Loehansk werden de versterkte legerposities bij het dorp Novotoshkivske aangevallen met 120 millimeter mortieren, terwijl met 82 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens werd geschoten op de soldaten bij het dorp Novo-Oleksandrivka. In de avonduren werden de soldate bij het dorp Loehanske driemaal aangevallen met granaatwerpers.

In de omgeving van de stad Marioepol schoten de rebellen met tankgranaten op de legerposities bij het dorp Vodiane. In totaal vielen de rebellen het leger 23 maal aan, terwijl het leger 14 maal terugschoot met lichte wapens. Twee Oekraïense soldaten raakten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: