woensdag 29 november 2017

Soldaat gedood, twee gewonden, 27 aanvallen

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij een aanval van de pro-Russische rebellen op het leger. Twee soldaten raakten gewond, eveneens bij aanvallen. De rebellen vielen in totaal 27 maal aan. Het leger reageerde op 11 daarvan. In de provincie Loehansk proberen de rebellen de soldaten op de heuvelrug Svitlodarska Doeha voortdurend uit de tent te lokken.

In de avond werden de soldaten bij de dorpen Zajtseve, Novoloekanske en Travneve aangevallen met lichte infanteriewapens, Travneve zelfs meerdere keren. In de ochtend werden de versterkte legerposities tussen de dorpen Zajtseve en Hladosove bestookt met mortieren, granaatwerpers, geweervuur en pantserwagens.

Door deze aanval werd een bezoek van waarnemers van de OVSE en vertegenwoordigers van de Verenigde Naties onmogelijk. Die wilden de leefomstandigheden bezien van de inwoners van Travneve en Hladosove, twee dorpen die vorige week door het Oekraïense leger werden ingenomen. Het leger zorgt nu voor drinkwater en voedsel, maar is ook bezig de energievoorzieningen te repareren.

Verder waren er mortieraanvallen op de soldaten bij het dorp Triochizbenka en werden granaatwerpers en geweervuur ingezet tegen de versterkte legerposities bij de dorpen Zhovte, Novo-Olensandrivka en Katerinivka.

Uit de provincie Donetsk werd de aanwezigheid van een sluipschutter bij de stad Avdiivka gemeld die daar urenlang actief was. De soldaten bij het dorp Berezove werden met infanteriewapens aangevallen. In de omgeving van Marioepol vuurden de rebellen granaatwerpers af en schoten ze met geweervuur op de soldaten bij de dorpen Hnoetove en Vodiane en werden pantserwagens door ze ingezet bij het dorp Sjirokine.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: