woensdag 22 november 2017

Commandant rebellenbataljon Loehansk wil Zachartsjenko als leider

Commandant Dmitri Pindjoerin van het Brianka-bataljon van de pro-Russische rebellen in de provincie Loehansk heeft in een vanavond op YouTube gepubliceerde videoboodschap opgeroepen om de door de separatisten bezette gebieden in de Donbas samen te voegen. Alexander Zachartsjenko, de zelfbenoemde premier van de Volksrepubliek Donetsk, zou de leiding moeten krijgen over wat dan Novorossia (Nieuw-Rusland) zou moeten heten.

Er was al eerder sprake van een Novorossia, maar die naam verdween even snel als ze was bedacht toen de leiders van de separatisten in Donetsk en Loehansk het niet eens konden worden. Donetsk voert een meer zelfstandige koers, terwijl Loehansk volledig aan de leiband van het Krimlin loopt.

Er is nu echter een nieuwe situatie ontstaan door het conflict tussen premier Igor Plotnitski van de Volksrepubliek Loehansk en zijn minister van Binnenlandse Zaken Igor Kornet. Pindjoerin verwacht er weinig goeds van, vandaar zijn voorstel om de bezette gebieden dan maar samen te voegen onder een krachtige leider. ''Ik vraag alle inwoners van de Donbas om mijn beroep op Zachartsjenko te steunen'', zegt hij in zijn videoboodschap.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: