zondag 19 november 2017

Rebellen vallen 30 maal aan, 4 soldaten gewond

Vier Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. In de provincie Loehansk schoten de rebellen herhaaldelijk met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers, geweervuur en infanteriewapens op de soldaten op de heuvelrug Svitlodarska Doeha bij het dorp Loehanske. Ook schoten ze met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur op de versterkte legerposities bij de dorpen Novotoshkivske en Novo-Oleksandrivka.

De soldaten bij het dorp Krimske en het stadje Zolote kregen te maken met geweervuur. De rebellen schoten een tiental mortiergranaten af op de soldaten bij het het dorp Pavlopil. In de omgeving van Donetsk was het ook weer onrustig bij de stad Avdiivka en het dorp Piski. De rebellen gebruikten hier infanteriewapens. De versterkte legerposities bij Zajtseve werden bestookt met granaatwerpers. De rebellen vielen in totaal 30 maal aan. Het leger schoot in bijna alle gevallen terug.

De waarnemers van de OVSE zeggen dat webcambeelden aantonen dat de rebellen meerdere keren het waterfiltratiestation Donetsk hebben beschoten, waarmee de watervoorziening voor tienduizenden burgers in gevaar komt.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: